Ga naar de inhoud

>
A DELUDED STATE OF MIND

Observeer eerst je gedachten. Beeld je dan in dat je lichaam al deze mentale impulsen zou volgen. Wat zou er gebeuren?

Ga mee op een intrigerende wandeling door de stad. Via een hoofdtelefoon luister je naar de innerlijke wereld van de persoon die je volgt. Je hoort denkbeelden over zichzelf, over zijn of haar plaats in de wereld, over de wereld en over de mensheid. Stiltes en spontane associaties wisselen elkaar af in een voortdurende dialoog tussen de impuls van het lichaam en zijn rusteloze geest. De snelheid van ons hoofd en de traagheid van ons lichaam veroorzaakt verwarring, een staat van rusteloosheid, die Hermans inspireert voor de ontwikkeling van een bewegingstaal waarin fictie en realiteit elkaar ontmoeten. Door samen op pad te gaan ontdekken we onze eigen denkneigingen en ontstaat er een gedeeld gevoel van samenzijn. Of zijn we slechts eenzame individuen?

In a deluded state of mind, een intieme performance in de publieke ruimte, onderzoekt Liesbet Hermans samen met haar performers de relatie tussen ons lichaam en onze geest. Volgens haar hebben wij soortgelijke gedachtepatronen. Hoeveel impact hebben zij op ons leven? En wat zou er gebeuren indien we deze gedachten de aandacht geven die ze verlangen?

Credits
Concept en creatie: Liesbet Hermans
Performance: Marcia Liu, Elie Tass, Gustav Koenigs
Artistiek advies: Benjamin Vandewalle, Gitte Hendrikx
Productie: [post]human
Residenties: KAAP (Brugge,BE), STUK (Leuven, BE), Kunstenwerkplaats (Brussel, BE), La Geste (Gent, BE), Kunstencentrum Viernulvier (Gent, BE), Post X (Merelbeke, BE), C-TAKT (Neerpelt, BE), Le Bamp (Brussel, BE)
Met de steun van de Vlaamse overheid, Sabam en C-TAKT
Foto’s: Kurt van der Elst

NL/EN